Doccle-ceo: Goed dat e-Box er komt

Dit artikel delen:
Succes

Het is goed dat de digitale brievenbus hoog op de agenda van de overheid staat. Dat zegt Bram Lerouge, de ceo van Doccle, een bedrijf dat al zo’n digitale brievenbus aanbiedt. Volgens Lerouge zullen miljoenen Belgen er de vruchten van plukken.

In de beleidsnota van minister Alexander De Croo van Digitale Agenda staat dat alle overheden, bedrijven en organisaties binnenkort digitale documenten moeten kunnen versturen via één digitale brievenbus: de eBox. Dat moet een einde maken aan de wildgroei van de al bestaande postbussen.

Bram Lerouge, de ceo van Doccle, voelt zich alvast niet aangesproken. ‘De missie van Doccle is digitale communicatie tussen overheden, bedrijven en particulieren gemakkelijker te maken’, zegt hij. ‘De eBox is hierin een belangrijke stap. Wij verheugen ons dus dat deze hoog op de agenda van het beleid staat. Miljoenen Belgen zullen er de vruchten van plukken doordat ze al hun administratie - van overheid, leveranciers en werkgever - op één enkele plek zullen kunnen beheren. Dit past volledig in de visie van Doccle, waar het vandaag al mogelijk is documenten van uiteenlopende leveranciers te ontvangen, betalen, delen en bewaren. We zijn dan ook blij om via het platform Doccle vandaag al toegang te kunnen verlenen tot de eBox.’

Via eBox kan aan elke burger en elk bedrijf één unieke, digitaal adres en digitale brievenbus toegekend worden. Privéondernemingen zoals Doccle zullen hun diensten kunnen integreren met eBox en zelf de digitale brievenbus kunnen bouwen en aanbieden. Burger of bedrijf zullen dan bij verschillende aanbieders zelf kunnen kiezen welke digitale brievenbus ze het gebruiksvriendelijkst vinden.

Doccle werkt op dit moment met bijna zestig partners die hun digitale communicatie via het platform kunnen versturen. Onder meer het UZ Leuven, Acerta, Attentia, De Watergroep en Stad Antwerpen zijn klant bij het bedrijf. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-06T10:14:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.