Belnet rondt WANFIN-project FOD Financiën af

Dit artikel delen:
servers datacenter

Belnet heeft het WANFIN-project voor de Federale Overheidsdienst Financiën succesvol opgeleverd. ‘Daarmee is een sterke basis gelegd voor toekomstige FedWAN-projecten bij andere federale overheidsorganisaties’, zo laat de organisatie weten in een persbericht.

Belnet is het Belgische netwerk voor onderzoeks- en onderwijsinstellingen en overheidsdiensten dat ook instaat voor het Belgische internetknooppunt BNIX en het Federal Metropolitan Area Network (FedMAN).

Het WANFIN-project had als doel de 193 kantoren van de FOD Financiën te verbinden met de hoofdzetel in Brussel via de overname, ontwikkeling en exploitatie van het Wide Netwerk Area (WAN). In totaal zorgde Belnet op 2,5 jaar tijd voor 273 nieuwe netwerkverbindingen en ongeveer 22.000 gemigreerde gebruikers. Dankzij WANFIN realiseert de FOD Financiën een kostenbesparing van vijftien tot twintig procent. Tegelijk verhoogde de bestaande bandbreedte tussen de verschillende vestigingen met een factor tien.

 ‘Voor ons was het al snel duidelijk dat om het project tot een goed einde te brengen, het ook gepaard zou gaan met belangrijke interne veranderingen’, Jan Torreele, algemeen directeur van Belnet. ‘Daarom besteedde Belnet onder andere de nodige aandacht aan het analyseren en het bijsturen van de huidige processen met betrekking tot Incident en Change management.’

In navolging van de succesvolle implementatie van het WAN-netwerk van FOD Financiën werkt Belnet een gelijkaardige oplossing uit die het aan andere federale overheidsdiensten zal voorstellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-15T10:26:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.