Proximus maakt Ottignies-Louvain-la-Neuve slim

Dit artikel delen:
smart city

Proximus richt een zogenaamd Smart City Live Lab op in Ottignies-Louvain-la-Neuve. Hiermee willen de partijen het potentieel van de smart city-oplossingen testen. De partners richten zich op deelgebieden zoals veiligheid en preventie, administratieve efficiëntie, toerisme, energiebeleid en mobiliteit.

Ottignies-Louvain-la-Neuve wil de mogelijkheden en voordelen van het internet of things (IoT) en data-analyses voor de stad en zijn burgers verkennen. Dit doen ze in het zogenaamd Smart City Live Lab in samenwerking met Proximus, waarbij de stad als lab fungeert.

De partners gaan in de eerste verkennende fase de belangrijkste uitdagingen van Ottignies-Louvain-la-Neuve analyseren. Dit wordt toegespitst op diverse toepassingsgebieden, zoals veiligheid en preventie, administratieve efficiëntie, toerisme, energiebeleid en mobiliteit. Vervolgens worden er technologische oplossingen ontwikkelt die de problematiek aanpassen. Deze worden daarna in reële situaties getest.

Via deze pilotprojecten in Ottignies-Louvain-la-Neuve willen de partners uiteindelijk andere Waalse steden en gemeenten over de streep te trekken om ook met smart city-oplossingen aan de slag te gaan. ‘Het doel van dit project is om het concept van de slimme steden bij het grote publiek tastbaarder te maken’, vertelt David da Câmara Gomes, schepen voor Mobiliteit, Informatica en Administratieve Vereenvoudiging in Ottignies-Louvain-la-Neuve.

Ecosysteem

Uiteindelijk wil Ottignies-Louvain-la-Neuve een open ecosysteem van partners vestigen, dat innovatie faciliteert door middel van co-creatie. De eerste stappen in die richting zijn naar eigen zeggen al gezet: Ores en Be-Mobile hebben zich als partners aangesloten aan het zogenaamd Smart City Live Lab.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-09T11:23:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.