Smals slaat groeiparcours verder in

Dit artikel delen:
Groei

Smals, de gemeenschappelijke ICT-organisatie van Belgische overheidsdiensten in de sociale zekerheid en volksgezondheid, kende voor het tweede jaar op rij een duidelijke groei. Zowel de omzet als de inzet van externe ICT-specialisten uit de privésector bij de Smals-leden tikten aan.

De omzet van Smals kwam in 2017 uit op 288,6 miljoen euro, of zo’n 37,1 miljoen euro meer dan het voorgaande jaar (plus 14,8%). De groei kwam enerzijds uit een inhaalbeweging in de projectbudgetten voor de ontwikkeling van nieuwe toepassingen (plus 27%). Anderzijds was er een opmerkelijke groei van 25 procent van de inzet van externe ICT-specialisten uit de privésector bij de Smals-leden. De evolutie was eerder beperkt in ICT-infrastructuurbeheer en de inzet van eigen medewerkers bij de leden (respectievelijk plus 6 en plus 8 procent). Voor 2018 zal de omzet naar verwachting stabiel zijn, of zelfs licht dalend.

'Dit resultaat is een bevestiging van het vertrouwen van onze leden. Groei is op zich geen doel voor Smals. Het is wel een graadmeter voor het draagvlak bij onze leden voor synergie, kostenefficiëntie en kwaliteit. Als gevolg van de zesde staatshervorming zie we ook een groeiende interesse vanuit de deelgebieden', evalueert Frank Robben, CEO van Smals.

De inzet van externe ICT-specialisten uit de private sector is in de voorbije vier jaar ruim verdubbeld van 38,3 miljoen euro naar 76,7 miljoen euro. Externe ICT-specialisten bij de leden zijn nu goed voor meer dan een kwart van alle Smals-activiteiten. Smals sloot het jaar 2017 af met 1812 medewerkers, een stijging met 3,7% tegenover het jaar voordien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-15T13:24:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.