BE-Alert verzendt honderdduizenden testberichten

Dit artikel delen:
Brandweer België

Op donderdag 5 juli hebben 145 steden en gemeenten een testbericht verzonden via BE-Alert. Er werden in totaal meer dan tweehonderdduizend sms’en, 6500 gesproken berichten en 108.000 mails verzonden.

Het was de eerste maal dat het alarmplatform op een dergelijke grote schaal werd getest. De komende weken zal het Crisiscentrum samen met alle partners deze test grondig evalueren met het oog op toekomstige verbeteringen.

Vanaf volgend jaar zal BE-Alert de oude Seveso-sirenes (genoemd naar het Italiaanse stadje waar in 1976 een chemische ramp plaatsvond) gaan vervangen. Het systeem werd ongeveer een jaar geleden ingevoerd. Al 70 procent van de Belgische steden en gemeenten is aangesloten op het alarmplatform BE-Alert. Dat betekent dat ze sms’jes of gesproken boodschappen kunnen sturen naar hun inwoners wanneer er zich een calamiteit voordoet. Wie de berichtjes wil ontvangen, moest zich daarvoor wel op de BE-Alert-website registreren. Zo’n 350.000 gezinnen hebben dat al gedaan.

Naast BE-Alert bestaat er ook een systeem waarin alle mensen binnen een bepaald gebied (bijvoorbeeld rond een muziekfestival) verwittigd kunnen worden, zonder registratie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-09T14:24:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.