Tampere maakt Smart City Cookbook

Dit artikel delen:

De Finse stad Tampere heeft een handboek uitgebracht voor steden waarmee ze hun smart city-initiatieven kunnen plannen en beheren. Alle voorbeelden komen uit het eigen smart city-project van de Finnen. Het boek is gratis te downloaden.

Het handboek is gebaseerd op richtlijnen, best practices en beleidsinitiatieven van over de hele wereld, met praktische voorbeelden uit Tampere zelf. Programmamanagers en ontwikkelaars kunnen het boek gebruiken als inspiratie voor een operationeel framework om smart city-initiatieven te beheren.

Het 56 bladzijden dikke boek definieert alle sleutelelementen voor een smart city-programma en geeft adviezen over hun implementatie. Er is bijvoorbeeld een template die gevolgd kan worden om de smart city-initiatieven deugdelijke in te schrijven in de strategische visie van de stad. Dit kan dan gebruikt worden voor het opstellen van een strategische en tactische smart city roadmap.

‘Het boek is gebaseerd op praktische ervaringen uit onze smart city-activiteiten in Tampere en hopelijk inspireert het mensen zowel in Finland als andere landen’, zegt Nick Cotton, smart city project manager van Tampere. ‘We delen graag onze kennis rond smart cities en geven graag inzicht in onze leercurve. Natuurlijk willen we zo ook het bewustzijn rond Tampere als smart city verhogen.’

Het boek kan gedownload worden op smarttampere.fi/cookbook

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-12T11:24:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.