Cyberpolitie ziet personeelsbestand verder afkalven

Dit artikel delen:
politie

Bij de Federal Computer Crime Unit (FCCU) zouden 44 mensen moeten werken, maar het zijn er momenteel slechts dertien. Dat bericht De Standaard. Geen enkele medewerker is Franstalig.

Zijn ideale personeelsbezetting van 44 mensen heeft de FCCU nog nooit gehaald. In het voorjaar al bleek dat er maar een kleine vijfentwintig mensen bij de dienst aan de slag waren en dat cijfer is nog eens gehalveerd. Pas volgend jaar zou er zicht zijn op een Franstalige inspecteur die de dienst komt vervoegen.

De personeelsleegloop bij de FCCU is des te pijnlijker omdat cybercrime een van de weinige criminele fenomenen is die nog aanwast. In 2008 waren er net geen 25.000 aangiften, vorig jaar waren er ruim 45.000. Meestal gaat het om online oplichting.

De FCCU kan wel een beroep doen op de regionale computer crime units (daar werken nu iets meer dan tweehonderd mensen), maar normaliter was het de bedoeling dat die steun net in omgekeerde richting zou lopen. De FFCU werkt nu aan een strategische nota om de bezettingsproblemen op te lossen. Rekrutering is daarbij een belangrijk thema en vooral het antwoord op de vraag hoe de dienst kan concurreren met de lonen in de privésector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-02T10:24:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.