LCL gaat Vlaams Parlement backuppen

Dit artikel delen:

Het Vlaamse Parlement gaat zijn data bewaren in een datacenter van LCL in Diegem. Het Parlement heeft zelf al twee datacenters, maar kiest om veiligheidsredenen nu voor een derde, bijkomende oplossing.

De reden voor het inzetten van een derde centrum is redundantie. Zelfs bij een ramp op een bepaalde locatie wil het parlement nog altijd reservekopieën hebben in een ander datacentrum. Een criterium daarbij was dat het nieuwe datacentrum ver genoeg van Brussel ligt. Zo kan, in geval van een calamiteit in de hoofdstad die beide bestaande datacenters plat legt, of de verbinding er tussen, toch nog verder gewerkt worden.

Ook de VRT en de federale overheid zijn klant bij LCL uit Diegem. Dat biedt de mogelijkheid om via een korte verbinding het federale systeem eventueel aan het Vlaamse te koppelen. LCL is aangesloten op Vlaams Glas, het glasvezelnetwerk van de Vlaamse overheid.

Het contract tussen het bedrijf en het parlement verloopt via het VITO-raamcontract van Securitas.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-16T11:51:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.