België scoort op Europese Sharing & Reuse Award

Dit artikel delen:
Beker

Het Belgische e-Health-platform is in de prijzen gevallen op de European Sharing & Reuse Awards, een competitie van het Europese directoraat-generaal Informatica (DIGIT) om hergebruik in e-government te stimuleren.

De gezamenlijke kandidatuur van het eHealth-platform en de Belgische openbare instellingen van sociale zekerheid won de award voor ‘Shared IT services met de grootste impact op burgers of bedrijven’. De jury waardeerde het levendige ecosysteem, de samenwerking met private partners, de hoge graad van adoptie door de sector en de visie op de toekomst.  

'We trekken resoluut de kaart van de api-economie', zegt Frank Robben, ceo van het eHealth-platform. ‘Hierdoor zal de samenwerking met de private sector en tussen functionele onderdelen van de overheid nog vlotter lopen.’ De samenwerking rond it-hergebruik omvat tientallen overheidsinstellingen en bestaat uit een catalogus met meer dan zeventig herbruikbare componenten en services. 

Het Reuse-initiatief van de Belgische sociale zekerheid werd gekozen uit in totaal 68 inzendingen en haalde het finaal van de Poolse regio Mazovia, het Spaanse secretariaat-generaal voor Digitale Administratie en het Rijksregister van Finland. De prijzen werden uitgereikt tijdens de European Sharing & Reuse Conference in Boekarest, die werd georganiseerd onder toezicht van het Europese directoraat-generaal voor Informatica (DIGIT).  

Reuse was niet de enige Belgische winnaar. In de categorie ‘Meest innovatieve Opensourcesoftware’ ging de derde prijs naar het OSLO-platform (Open Standaarden voor Linkende Organisaties) van Informatie Vlaanderen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-12T12:24:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.