IBM mag Red Hat overnemen van Europa

Dit artikel delen:

IBM mag zonder voorwaarden of condities openbronspecialist Red Hat overnemen. Dat heeft de Europese Commissie beslist, zo schrijft het persbureau Reuters. De overname van Red Hat bereikt daarmee de finale fase.

IBM kondigde eind oktober vorig jaar aan dat het Red Hat wil inlijven voor een slordige 34 miljard dollar. Na de Amerikaanse mededingingsautoriteiten, die vorige maand al groen licht gaven, gaat nu ook de Europese Commissie akkoord met de overname. Daarmee is die zo goed als rond. 

Red Hat werd in 1993 opgericht. Met de acquisitie, de grootste uit de geschiedenis van IBM, wil Big Blue meer inzetten op de verkoop van software via abonnementen. Die moet de dalende verkoop van traditionele software en de teruglopende vraag naar mainframes goedmaken. Het is voor IBM ook een manier om beter gewapend de strijd aan te gaan met concurrenten als Amazon, Microsoft en Google in de snelgroeiende cloudmarkt. 

Red Hat-topman Jim Whitehurst zei bij de overname dat het opgaan in IBM meer mogelijkheden biedt om een grotere klantenkring te bereiken. Ook beschikt IBM over veel meer middelen om te investeren in de verdere ontwikkeling van de technologie, zoals Linux, containers, Kubernetes, multicloudbeheer en cloud management en - automatisering. Beide bedrijven werken overigens als zo'n twintig jaar met elkaar samen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-21T11:13:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.