ACM vormt ‘Technology Policy Council’

Dit artikel delen:
Vergadering

De Association of Computer Machinery heeft een nieuwe raad opgezet die overheden en staatsleiders moet adviseren met onafhankelijk en technologieneutraal onderzoek. In de policy-groep zitten enkele klinkende namen.

Met zowat honderdduizend leden in 190 landen is de ACM is een van de grootste vakverenigingen ter wereld van computerprofessionals. ‘De technische expertise van de leden laat de organisatie toe om een beslissende rol te spelen in de voortdurende dialoog rond technologie tussen overheden, het beleid, burgers en bedrijven’, zo omschrijft de organisatie zichzelf in een persbericht.

Het ACM is al ruim een kwarteeuw actief in het publieke debat en voorziet zowel Europese als Amerikaanse leiders technische expertise en achtergrond door briefings, getuigenissen, rapporten en commentaren. De nieuwe council die de ACM nu opricht wordt een centraal aanspreekpunt voor gouvernementele organisaties, de it-wereld en het publiek in alle zaken waarbij beleid en it elkaar tegenkomen.  

Een van de eerste initiatieven van de nieuwe groep is het publiceren van een tweemaandelijks technisch overzicht dat alle opkomende technologieën en onderzoeken in kaart brengt en een perspectief biedt op hun implicaties. In de nieuwe werkgroep zitten onder meer Vinton Cerf van Google, Lorrie Cranor van de Carnegie Mellon University en Latanya Sweeney van Harvard University. Voorzitster is Lorraine Kisselburgh van Purdue University.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-23T15:49:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.