Verkoop van kabelboer VOO gaat niet door

stop verkeersbord einde gedaan

De Waalse regering zet een kruis door de verkoop van de kabelmaatschappij VOO aan het Amerikaanse fonds Providence. Dat meldt het persbureau Belga. Ook de verkopen van groenestroomproducent Elicio en it-groep Win zijn vernietigd. Meer, de regering maakt het dossier over aan het parket.

De Waalse regering heeft zondag drie besluiten genomen die de verkoop door Nethys – de operationele poot van intercommunale Enodia – van haar aandelen in teledistributiemaatschappij VOO, groenestroomproducent Elicio en de it-groep Win vernietigen. Dat hebben minister-president Elio Di Rupo en minister van Lokale Besturen Pierre-Yves Dermagne op een persconferentie bekendgemaakt. Later werd ook bekend dat de volledige raad van bestuur van Nethys opstapt.

De verkoop van Win en Elicio aan Ardentia Tech en Ardentia, twee vehikels van Nethys-bestuurder François Fornieri, was al in principe rond. De verkoop van VOO aan het Amerikaanse fonds Providence Equity bestond uit een overdracht van aandelen, die nog moet gebeuren. Volgens de Waalse regering was er in de dossiers van belangenconflicten, het ontbreken van concurrentie, de bespottelijke bedragen bij bepaalde verkopen en het feit dat alles zonder medeweten van de publieke verantwoordelijken gebeurde.

Bij Elicio ‘wil men de winsten privatiseren en een deel van de verliezen collectiviseren’, klaagde minister Dermagne aan. En bij VOO zijn er onvoldoende garanties voor het behoud van de lokale tewerkstelling en het beslissingscentrum.

‘De elementen van het dossier hebben de Waalse regering ertoe doen beslissen dat de Waalse regering de verkregen informatie heeft overgemaakt aan het federaal parket’, zo voegde minister-president Di Rupo eraan toe. Dat laat vermoeden dat er strafbare feiten zijn gepleegd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-07T09:34:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.