Reuzencontract Modis en Europese Commissie opgezegd

Dit artikel delen:
Afblazen deal

Het contract tussen de Belgische it-dienstverlener Modis en de Europese Commissie voor de levering van 1.200 it’ers is door die eerste in alle stilte opgezegd. Dat gebeurde al in mei dit jaar. Het contract had een waarde van vijfhonderd miljoen euro.

Het was in augustus van vorig jaar dat Modis (onderdeel van de Adecco-groep) met veel tromgeroffel bekendmaakte dat het een contract in de wacht had gesleept bij de Europese Commissie. Modis moet zowat twaalfhonderd it-specialisten aan de commissie leveren, waaronder consultants, business-analisten en ontwikkelaars. Dat contract zou lopen tot 2022, maar zover is het nooit gekomen.

Modis-directeur Dennis Britstra bevestigt aan Computable dat het contract al in mei van dit jaar is opgezegd. Voor de rest wil de topman er niks over kwijt. Ook bij de Europese Commissie bleef onze vraag voor meer uitleg onbeantwoord.

Beide partijen willen dus geen reden geven voor de ontbinding van het contract. Mogelijk komt het doordat de marges die Modis aan de overeenkomst overhield te laag waren. Bovendien moest de hr-groep grote investeringen doen om de job uit te voeren. Hierdoor was de klus niet lucratief genoeg. Tot slot zou het voor de leverancier lastig zin om genoeg it-profielen te rekruteren voor de klus bij de Europese Commissie. Om onder dergelijke contracten uit te komen, worden deze doorgaans afgekocht. Om welk bedrag dit gaat, is niet bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-29T14:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.