EIT krijgt 1.500 corona-projecten binnen

Dit artikel delen:

Nadat het European Institute of Innovation and Technology in mei een oproep lanceerde voor een 'crisis response initiative', heeft het 1.500 ingediende projecten uit 44 landen binnengekregen. Voor oplossingen ‘met hoge impact om de ongeziene sociale en economische uitdagingen’ te tackelen, heeft het EIT zestig miljoen veil.

De miljoenenpot van het EIT moet dienen om de sociale en economische gevolgen van de coronapandemie in te perken. Met het geld moeten nieuwe innovatieprojecten gelanceerd worden die de onmiddellijke effecten van de crisis indammen. Er is ook een financieringsbudget voorzien voor innovatieve starters, scale-ups en kleine en middelgrote bedrijven. Zij zijn belangrijk voor het snelle herstel van de economie, maar hebben het nu lastig om investeringen aan te trekken.

De EIT kreeg zo’n 1.500 aanvragen uit 44 landen binnen (alle 27 EU-lidstaten en onder meer ook Israël, Noord-Macedonië, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, Servië, Zwitserland en Turkije). Voor ‘klimaatinitiatieven’ is ruim acht miljoen vrijgemaakt, de afdeling Gezondheid kreeg bijna tien miljoen. Energie werd van bijna 7,5 miljoen voorzien, Digitaal van ongeveer hetzelfde bedrag. Stedelijke Mobiliteit werd gespijsd met ruim drie miljoen. Voedsel kreeg het grootst budget toegewezen, iets meer dan tien miljoen.

Elke kennis- en innovatiegemeenschap van het EIT zal nu haar selectieprocedures op basis van de beschikbare begroting afronden. Het is de bedoeling dat zestig procent van het geld wordt toegekend aan zeer innovatieve starters, schaalvergroting en kmo’s. Veertig procent gaat naar innovatieprojecten in het kader van de ‘pandemiebestrijdingsprojecten’. In de komende weken zullen meer details worden bekendgemaakt over de geselecteerde ondernemingen en innovatieprojecten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-01T10:54:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.