Walmart jaagt samen met Microsoft op TikTok

Dit artikel delen:

De Amerikaanse supermarktketen Walmart is bereid om Microsoft te steunen bij zijn overnamepoging van TikTok. Walmart ziet in TikTok een hefboom voor zijn e-commerce-activiteiten.

Walmart wil TikTok inzetten als e-commerce- en reclameplatform, zo staat in een verklaring aan de Amerikaanse zender CNBC. Hoe dat precies moet gebeuren, preciseert Walmart echter niet, al ziet het bedrijf wel mogelijkheden in TikTok als een bijkomend klantenkanaal en een online-marktplaats. Allicht wil de supermarktgigant ook een vuist maken tegen diensten als Amazon Prime. Walmart werkt aan een eigen ledenprogramma dat Walmart+ werd gedoopt. Hoe die er precies gaat uitzien of welke bijkomende diensten ze omvat, is voorlopig nog niet duidelijk.

De verkoop van de Amerikaanse, Canadese, Australische en Nieuw-Zeelandse activiteiten van TikTok zit stilaan in de laatste fase en zou zowat twintig tot dertig miljard dollar kunnen opbrengen, speculeert CNBC. Over hoe Microsoft en Walmart TikTok gaan opdelen en wie de meerderheid van de aandelen in handen krijgt, is nog niets bekendgemaakt.

TikTok verklaarde eerder deze week dat het bijna honderd miljoen actieve gebruikers heeft in de VS, dat is achthonderd procent meer dan in januari 2018. De Amerikaanse regering wil echter dat Bytedance, de Chinese eigenaar van TikTok, zich terugtrekt. Volgens de Trump-administratie verzamelt het bedrijf via TikTok massaal gegevens van gebruikers om die daarna naar China door te sluizen. Bytedance heeft dat altijd ontkend.

Ook Oracle en Twitter hebben interesse om TikTok in te lijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-28T10:36:00.000Z Frederic Petitjean