Oracle wordt ‘technologiepartner’ van TikTok

Dit artikel delen:

Microsoft wordt dan toch niet de nieuwe eigenaar van TikToks activiteiten in de VS. Ook Oracle, de tweede in de race, zou TikTok niet overnemen, maar wordt wel de ‘technologiepartner’ van het bedrijf.

Ondanks de wekenlange onderhandelingen tussen Microsoft en ByteDance, het Chinese bedrijf achter TikTok, zijn beide bedrijven niet tot een akkoord kunnen komen over een overname van de populaire videodienst. ‘We zijn ervan overtuigd dat ons voorstel goed was voor de TikTok-gebruikers en onze nationale veiligheid verzekerde’, zo schrijft Micorosoft in een persmededeling. ‘We zouden aanzienlijke veranderingen hebben doorgevoerd om de beste beveiliging, privacy, online-veiligheid en bestrijding van desinformatie mogelijk te maken.’

Nu Microsoft in het stof bijt, leek de buit naar Oracle te gaan, maar ook daar zit de vork ingewikkelder in de steel dan op het eerste zicht lijkt. Volgens Amerikaanse media zou Oracle TikTok niet overnemen, maar wordt het bedrijf een ‘technologiepartner’ van ByteDance. Waarmee allicht bedoeld wordt dat Oracle cloud-infrastructuur aan TikTok levert en het beheer van de data overneemt.

De vraag is nu hoe de Amerikaanse overheid zal reageren en of voor haar deze regeling volstaat om TikTok op de Amerikaanse markt toe te laten. De regering-Trump forceerde de overnamegesprekken tussen ByteDance en Amerikaanse bedrijven omdat ze ermee dreigde TikTok te verbieden in de VS. Volgens Trump verzamelt TikTok op ongeoorloofde wijze data van zijn Amerikaanse klanten om die daarna massaal naar China door te sluizen, iets wat ByteDance altijd ontkend heeft. ByteDance kreeg van de Amerikanen negentig dagen tijd om zijn goudhaantje in de VS te verkopen of af te splitsen. Die termijn verloopt op 20 september.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-14T11:03:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.