Extreme Networks automatiseert Brusselse metro

Dit artikel delen:
openbaar vervoer

Extreme Networks heeft nieuwe netwerkinfrastructuur geleverd aan de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. Dat brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee.

De MIVB (Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel) stuurt het verkeer van de Brusselse metro nu geautomatiseerd aan via een converged ip-netwerk, zodat de conditie van het spoor in realtime is te monitoren, passagiers extra dienstverlening krijgen en het netwerk minder last van storingen ondervindt.

De software van Extreme maakt de ontwikkeling naar realtime geautomatiseerde end-to-end-besturing en automatisering van het netwerk mogelijk en ondersteunt ook de bijna 15.000 ip-bewakingscamera’s met hd-beeldkwaliteit van de MIVB. De bediening van het vervoersysteem zelf verloopt nog deels manueel. Om de passagierscapaciteit te vergroten, blijft de menselijke toets immers nodig. Wel worden menselijke fouten zoveel mogelijk uitgesloten, bijvoorbeeld bij storingen in een verbinding en/of de wissels.

Voor de implementatie en installatie van het netwerk, en gedurende de testperiode, werkt Extreme Networks nauw samen met installateur ProData Systems.

‘Het metrosysteem in Brussel is het kloppende hart van de stad. Zonder dit systeem zou het openbare leven stil komen te staan. We hadden behoefte aan een nieuwe netwerkoplossing waarmee we efficiënter zouden werken en handmatige processen konden automatiseren’, zegt Pierre-André Rulmont, topman bij de MIVB.

De MIVB rijdt het hele jaar door zo goed als 24/7 en vervoert dagelijks een slordige miljoen metro-, tram- en busreizigers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-14T11:29:00.000Z Frederic Petitjean