Xiaomi protesteert tegen Amerikaanse overheid

Dit artikel delen:

Het Chinese technologiebedrijf Xiaomi heeft een klacht ingediend tegen de Amerikaanse ministeries Defensie en Financiën. De Amerikanen hebben Xiaomi op de NDAA-lijst gezet, een lijst van bedrijven die banden zouden hebben met het Chinese leger.

De National Defense Authorization Act (NDAA) is een lijst die nog onder ex-president Trump is opgesteld en is niet dezelfde als de Entiteitenlijst waar Huawei en chipproducent SMIC op prijken. Handel drijven met bedrijven op de Entiteitenlijst is strikt verboden, Xiaomi gaat er van uit dat dat voor bedrijven op de NDAA-lijst vooralsnog niet het geval is. Voor Amerikaanse investeerders gelden er wel beperkingen.

Toch is het bedrijf allerminst gelukkig met de notering. Xiaomi benadrukt ‘dat het bedrijf niet in handen is van, wordt gecontroleerd door of anderzijds banden heeft met de Chinese overheid of het leger, of andere entiteiten die iets te maken hebben met de Chinese defensie-industrie'.

De klacht van Xiaomi luidt dan ook dat het bedrijf onterecht op de zwarte lijst werd geplaatst door de Amerikaanse regering onder het bewind van president Trump en dat de lijst ongrondwettelijk is. Volgens de Chinezen is de klacht gebaseerd op ‘foute en arbitraire grond’ en is daarmee het Amerikaanse wetboek geschonden.

Xiaomi is de derde grootste smartphoneproducent ter wereld. Volgens marktonderzoeksbureau IDC laat het enkel Samsung en Huawei voor en staat het boven Apple.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-01T10:10:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.