Covid zorgt voor boerenjaar bij Smals

Dit artikel delen:
stijging

Smals, de gemeenschappelijke ict-organisatie van Belgische instellingen van sociale zekerheid, zag de omzet in 2020 ruim twaalf procent hoger uitkomen dan een jaar voordien. In alle activiteiten stegen de cijfers.

In absolute cijfers komt de omzet van Smals in 2020 uit op 383,4 miljoen euro. De strijd tegen Covid-19 was de belangrijkste factor die bijdroeg tot het resultaat, onder meer door de vraag naar nieuwe projecten én de vraag naar externe ict-specialisten vanuit de privésector. De activiteit in nieuwe projecten ging er met twintig procent op vooruit en is nu goed voor bijna een vijfde van de omzet.

De inzet van externe ict-specialisten uit de privésector bij de leden groeide met 17,6 procent en vertegenwoordigt nu bijna een derde van alle Smals-activiteiten. Ook de inzet van Smals-medewerkers bij de leden steeg met 4,1 procent. Ict-infrastructuurdiensten gingen er met 9,8 procent op vooruit.

Smals heeft nu voor het eerst meer dan tweeduizend werknemers (2.044), een stijging van bijna vijf procent. negentig medewerkers werken intern voor Smals en 1054 bij één van de aangesloten overheidsinstellingen.

Smals vzw is de gemeenschappelijke non-profit-ict-dienstenorganisatie van Belgische publieke instellingen. Het orgaan is voornamelijk actief binnen de sociale zekerheid en de gezondheidszorg op federaal, regionaal en lokaal niveau. De kiemen van de organisatie gaan meer dan tachtig jaar terug.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-22T09:26:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.