Nog eens vijf kandidaten melden zich voor VOO

Dit artikel delen:

Nog vijf partijen hebben interesse om de Waalse kabelmaatschappij Voo in te lijven: drie investeringsfondsen, Telenet en Orange. Eigenaar Nethys mikt op een verkoopprijs van zevenhonderd miljoen tot een miljard euro, schrijft L’Echo.

Nadat de Luikse intercommunale Nethys deze zomer VOO in de etalage zette, zijn er nog vijf kandidaten over. Drie investeringsfondsen (waaronder Warburg Pincus) en de telecombedrijven Telenet en Orange. De overnemers kunnen op twee manieren instappen: vijftig procent van de aandelen plus één aandeel kopen of 75 procent min één aandeel. Ze kunnen voor een of beide formules een voorstel indienen. Nethys rekent op een waardering van zo’n 1,4 miljard. Naargelang de formule zou er dus zevenhonderd miljoen tot een miljard euro op tafel gelegd moeten worden. 

De knoop zal allicht begin oktober doorgehakt worden, daarna starten exclusieve onderhandelingen met een van de vijf kandidaten. Tegen het eind van het jaar moet de overname rond zijn. Voor Telenet is VOO een uitgelezen kans om zijn werkingsgebied voor internet en televisie stevig uit te breiden. Met zijn gsm-dochter Base is het bedrijf al in het zuiden van het land aanwezig. 

In 2019 leek VOO in handen te komen van het Amerikaanse fonds Providence, maar die verkoop ging uiteindelijk niet door. Orange Belgium trok destijds naar de rechter om de ‘ontransparante en discriminerende procedure' van de verkoop aan te klagen. Daarop moest het verkooptraject  opnieuw bewandeld worden. Providence is deze keer niet bij de gegadigden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-07T11:13:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.