België is meest plichtsbewust bij cybersecurity

De Belgische managers scoren met een percentage van 12 procent het laagst op de vraag of ze hun onderneming al eens hebben blootgesteld aan cybersecurityrisico’s. Dit blijkt uit een studie van het Amerikaans Palo Alto Networks. Als voornaamste redenen worden frustraties betreffende het beleid aangehaald en dat het beleid werd omzeild om hun werk beter te kunnen uitvoeren met efficiëntere tools.

De Belgische managers springen volgens een West-Europese studie het meest plichtsbewust om met cybersecurity. Het gemiddelde in West-Europa ligt op 27 procent. Koploper blijken de Duitse managers te zijn met 38 procent. En bij België ligt dit percentage op 12 procent. De voornaamste reden hiervan zijn de frustraties over het beleid en dat het beleid werd omzeild om het werk efficiënter uit te kunnen voeren.

'De bevindingen suggereren dat senior medewerkers overmoedig zijn en bereid zijn risico´s te nemen omdat ze niet verwachten dat het hen zal overkomen,' zegt Greg Day,vice president en regional chief security officer EMEA bij Palo Alto Networks. 'We hebben echter te maken met veranderende regelgeving, en met een verschuiving in de zichtbaarheid van wat er de komende jaren werkelijk gaat gebeuren in Europa. Hierdoor is het nemen van risico´s niet langer verantwoord. Het suggereert ook dat het cybersecuritybeleid nog door velen wordt gezien als iets dat gedaan moet worden door de organisatie, niet iets wat iedereen moet volgen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-03T14:07:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.