Unisys en Microsoft broeden op cloudbeveiliging

Dit artikel delen:
cybersecurity

Unisys gaat zijn samenwerking met Microsoft voor clouddiensten uitbreiden. Beide bedrijven willen nieuwe oplossingen ontwikkelen om de beveiliging in de cloud verder te verbeteren. Unisys wil met zijn Stealth-beveiligingstechnologie voor een extra beschermingslaag zorgen in het Microsoft Azure-cloudplatform.

Unisys Stealth biedt ‘identity-based’ micro-segmentatie om data te beschermen door de client-toestellen onzichtbaar te maken voor onbevoegden. Naast de reeds ingebouwde Microsoft-beveiliging in Azure zorgt Stealth voor extra bescherming. De gebundelde beveiliging biedt klanten meer zekerheid dat zij hun workloads veilig kunnen overzetten naar Azure, aldus Unisys.

Meer specifiek zorgt de Stealth-software voor extra bescherming van data en applicaties op het Azure cloud platform door gebruik te maken van encryptie en identiteitsgebaseerde micro-segmentatie technieken. Klanten kunnen hiermee netwerken verdelen in duizenden micro-segmenten. Indringers kunnen dan niet naar andere delen binnen de it-omgeving.

Unisys kondigde begin dit jaar al aan dat het zijn Stealth-beveiligingstechnologie ook inzet bij Amazon Web Services (AWS).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-16T10:22:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.