CCB sensibiliseert bedrijven rond cybersecurity

Dit artikel delen:
Hacker

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) en de Cyber Security Coalition (CSC) hebben een nieuw informatiepakket samengesteld waarmee kmo’s en organisaties hun medewerkers kunnen sensibiliseren over de gevaren van cybercriminaliteit.

De ‘Cyber Security KIT’ is een eenvoudige trainingspakket dat helpt de fundamenten van cybersecurity te bespreken met medewerkers. Bovendien informeert het medewerkers hoe ze hun professionele en persoonlijke leven kunnen beschermen. Het is opgebouwd rond drie thema’s: hoe maak je een sterk wachtwoord, hoe herken je phishing mails en hoe sterk je je tegen social engineering.

De kit bevat per thema een screensaver/affiche, een e-mail inclusief test en een korte PowerPoint-presentatie. Verder ook een ‘teasermail’ voor medewerkers, een praktisch ‘roadbook’ en een ‘planning’ waarin wordt uitgelegd hoe de KIT kan gebruikt worden.

Dat dit soort informatie nuttig kan zijn, bewijzen enkele cijfers die het CCB en de CSC meegeven. Zo blijkt 46,2 procent van de Belgische medewerkers gebruiken een wachtwoord van minder dan acht tekens te gebruiken en deelt één op drie Belgen zijn of haar wachtwoord mee aan anderen. Een kwart gebruikt ook hetzelfde wachtwoord voor privé en voor het werk. Volgens de zelfstandigenorganisatie Unizo is al ongeveer één bedrijf op vijf in Vlaanderen geconfronteerd geweest met phising.

‘Door je mensen op te leiden in de basics rond cybersecurity (cyberhygiëne), kan je al een aantal cyberrisico’s beperken’, zegt Jan De Blauwe, voorzitter van de Cyber Security Coalition.

‘Organisaties zijn zelf verantwoordelijk om hun medewerkers te sensibiliseren rond cybersecurity. Dit zal ook een positieve impact hebben op de bescherming van ons land tegen cyberaanvallen’, vult Miguel De Bruycker, directeur van het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) aan.

Cyber Security KIT

De kit bestaat zowel in het Nederlands als Frans. Alle elementen kunnen afzonderlijk en gratis gedownload worden op de website van Cyber Security Coalition.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-23T10:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.