Managed hosting door True

Symantec lijft cybersecurityspecialist Fireglass in

 

Aanval

Het Amerikaanse Symantec neemt de Israëlische securityspecialist Fireglass over. Het bedrijf is gespecialiseerd in het realtime-beschermen van it-systemen tegen cyberaanvallen. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt.

De technologie van Fireglass beschermt gebruikers tegen cyberaanvallen door e-mail-bijlagen, schadelijke websites en mails in een beschermde omgeving te openen. Indien er problemen blijken te zijn, worden exploits, malware en ransomware tegengehouden nog voor ze de pc van de eindgebruiker bereiken. Zelfs zero day-aanvallen (waarvoor nog geen patch bestaat), worden zo tegengehouden.

Volgens Symantec-ceo Greg Clarc kan de technologie het aantal veiligheidsinbreuken met zeventig procent doen dalen en is het bijna onmogelijk om nog malware door te sturen via webbrowsers of e-mail als een bedrijf Fireglass-software installeert. Op die manier wordt ook het werk van het it-departement in ondernemingen een stuk eenvoudiger gemaakt.

Fireglass heeft ongeveer veertig medewerkers in dienst en is mede-opgericht door oudgedienden van het Israëlische leger.

Hoeveel Symantec voor de onderneming betaalt, is niet bekendgemaakt. Symantec heeft de laatste tijd meerdere bedrijven uit de cybersecurity-wereld overgenomen. Eerder dit jaar lijfde het Lifelock in voor 2,3 miljard dollar en in 2015 nam het Blue Coat over voor 4,65 miljard dollar. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6061619). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×