Gartner: 86,4 miljard dollar naar ict-beveiliging

Dit artikel delen:

De wereldwijde bestedingen aan ict-beveiligingsproducten en -diensten komen dit jaar uit op 86,4 miljard dollar. Dat is een toename van 7 procent ten opzichte van 2016, volgens een nieuwe prognose van Gartner. Het adviesbureau voorspelt dat in 2018 er zo'n 93 miljard wordt uitgegeven aan ict-beveiliging.

Uit de 'Forecast Analysis: Information Security, Worldwide, 1Q17 Update' van Gartner blijkt dat geld spenderen aan it-beveiligingsdiensten momenteel de grootste vlucht neemt. Daarbij gaat het vooral om advisering, uitbesteding en implementatieservices.

Verder wordt er volgens het adviesbureau steeds meer geld uitgegeven aan het testen van de beveiliging van it-infrastructuren, als gevolg van de continue stroom aan data-inbraken en -lekken, en aan applicatiebeveiligingstesten in DevOps-trajecten.

Minder hard

Wel lopen de bestedingen aan hardware-ondersteuningsdiensten minder hard; de oorzaken daarvan zoekt Gartner in de adoptie van virtuele machines, de opkomst van de publieke cloud en de groei van software-as-a-service (SaaS)-versies van beveiligingspakketten. Dit zorgt uiteindelijk voor een afnemende vraag naar hardwaresupport, aldus Gartner.

Het adviesbureau stelt vast dat er een groeiend besef is onder directie en management van bedrijven en overheidsinstanties over de schade die beveiligingsincidenten kunnen veroorzaken. Ook moeten zij actie ondernemen op nieuwe regelgeving, zoals de Europese privacywetgeving General Data Protection Regulation (GDPR) waaraan organisaties medio 2018 moeten voldoen. 'Dit groeiend bewustzijn leidt tot een continue uitgavenstroom aan beveiligingsproducten en -diensten', stelt Sid Deshpande, hoofdanalist bij Gartner.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Interessant gegeven: De wereldwijde bestedingen aan ict-beveiligingsproducten en -diensten komen dit jaar uit op 86,4 miljard dollar!

Vraag is welk PERCENTAGE dit betreft van de TOTALE ICT-uitgaven wereldwijd ==> indien iemand dit weet, dan praten we over interessante Informatie!!

Het getuigt van WIJSHEID om minimaal 5% van de ICT investeringen te reserveren voor beveiliging!!!

Reacties welkom, maar ik verwacht er niet al te veel :)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-17T15:04:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.