Schneider en Claroty worden een team

Dit artikel delen:
cybersecurity

Schneider Electric, specialist in energiemanagement en procesautomatisering, gaat een partnership aan met het Israëlisch-Amerikaanse Claroty. Dat bedrijf legt zich toe op netwerkbeveiliging voor operationele technologie.

Met de samenwerking moeten de twee bedrijven de uitdagingen op het gebied van beveiliging en cyberveiligheid voor de wereldwijde industriële infrastructuur samen aangaan. Volgens de bepalingen van de overeenkomst zal Claroty zijn realtime monitoring- en detectiesysteem voor OT/ICS-netwerken verkopen aan de klanten van Schneider Electric via een partnerprogramma van het bedrijf.

Claroty beschermt industriële controlesystemen en netwerken tegen cyberaanvallen. Eigenaars van activa kunnen op afstand beleidslijnen invoeren om de toegang van werknemers en derden tot kritieke systemen te controleren en de sessies te registreren. Het platform creëert een gedetailleerde inventaris van industriële netwerkactiva, herkent misconfiguraties, controleert verkeer tussen activa en spoort anomalieën op die kunnen wijzen op de aanwezigheid van kwaadwilligen. Aan de hand van contextrijke alarmsignalen leren fabrieks- en beveiligingspersoneel hoe ze kunnen onderzoeken, reageren en herstellen.

‘Bij Schneider Electric stellen we vast dat onze klanten dringend nood hebben aan begeleiding bij het verbeteren van hun beveiligings- en cyberveiligheidsprogramma's’, zegt David Doggett, senior director cyberveiligheid voor de industriele sector. ‘Een manier om tegemoet te komen aan die behoefte is ons partnerschap met Claroty, waardoor we in realtime netwerkcontrole en anomaliedetectie kunnen aanbieden.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-24T10:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.