Managed hosting door True

België werkt aan eigen cyberleger

 

Soldaten

Alleen al dit jaar heeft het Cyber Security Operations Center (dat onder Defensie valt) dertig vacatures uitgeschreven. Op termijn moeten er zo’n tweehonderd cyberexperts werken. Dat schrijft De Tijd.

De nieuwe medewerkers van het CSOC moeten België helpen beschermen tegen cyberaanvallen. Het is de bedoeling dat ze in eerste instantie militaire doelwitten verdedigen, maar bij andere cyberincidenten zal de expertise met andere diensten gedeeld worden.

Om vooral mensen met de nodige vaardigheden, zoals kennis van hacking, te vinden wordt soepeler omgesprongen met de diplomavereisten. Kandidaten zullen onder meer opleiding krijgen bij het Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence van de Navo in Estland. Hoeveel experts er momenteel bij CSOC werken is confidentiële informatie.

Niet alleen de verdediging wordt trouwens opgetrokken, ons land krijgt ook capaciteit om, bij een aanval, terug te slaan. Steeds in overeenstemming echter met internationale verdragen, rechtsregels en wetgeving, zo stelt minister van Defensie Steven Vandeput.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6188232). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Op termijn moeten er zo’n tweehonderd cyberexperts werken:
- Wat is deze termijn en wat zijn de gevraagde capaciteiten?
- Erg vaag allemaal ==> hopelijk wordt actieplan concreter?

Handjevol gecertificeerde Cloud Security Professionals in België is tot nog toe NIET gecontacteerd hetgeen klinkt als gemiste kans of een missing Link hetgeen te denken geeft bij dit onderwerp!!

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.