België werkt aan eigen cyberleger

Dit artikel delen:
Soldaten

Alleen al dit jaar heeft het Cyber Security Operations Center (dat onder Defensie valt) dertig vacatures uitgeschreven. Op termijn moeten er zo’n tweehonderd cyberexperts werken. Dat schrijft De Tijd.

De nieuwe medewerkers van het CSOC moeten België helpen beschermen tegen cyberaanvallen. Het is de bedoeling dat ze in eerste instantie militaire doelwitten verdedigen, maar bij andere cyberincidenten zal de expertise met andere diensten gedeeld worden.

Om vooral mensen met de nodige vaardigheden, zoals kennis van hacking, te vinden wordt soepeler omgesprongen met de diplomavereisten. Kandidaten zullen onder meer opleiding krijgen bij het Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence van de Navo in Estland. Hoeveel experts er momenteel bij CSOC werken is confidentiële informatie.

Niet alleen de verdediging wordt trouwens opgetrokken, ons land krijgt ook capaciteit om, bij een aanval, terug te slaan. Steeds in overeenstemming echter met internationale verdragen, rechtsregels en wetgeving, zo stelt minister van Defensie Steven Vandeput.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Op termijn moeten er zo’n tweehonderd cyberexperts werken:
- Wat is deze termijn en wat zijn de gevraagde capaciteiten?
- Erg vaag allemaal ==> hopelijk wordt actieplan concreter?

Handjevol gecertificeerde Cloud Security Professionals in België is tot nog toe NIET gecontacteerd hetgeen klinkt als gemiste kans of een missing Link hetgeen te denken geeft bij dit onderwerp!!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-29T10:06:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.