McAfee neemt Skyhigh Networks over

Dit artikel delen:
samenwerking

Acht maanden na de afsplitsing van Intel doet McAfee een eerste overname: het lijft de cloud security startup Skyhigh Networks in. Skyhigh ceo Rajiv Gupta wordt lid van het management team en gaat leiding geven aan McAfee’s cloud business unit.

De combinatie van Skyhigh en McAfee moet klanten de meest geavanceerde cybersecurityarchitectuur voor de toekomst bieden, klinkt het in een persbericht van McAfee, van endpoints tot de cloud. Alles wordt met elkaar gekoppeld via een operation center dat zorgt voor threat intelligence, analyses en orkestratie. Het geheel wordt ondersteund door een open ecosysteem.

‘Vijf jaar geleden voorzag Skyhigh Networks dat cybersecurity voor de cloud geen drempel voor een overstap naar de cloud zou mogen vormen’, zegt Chris Young, ceo van McAfee. ‘En er moeten ook niet achteraf pas cybersecuritymaatregelen getroffen worden voor de cloud omgeving. Zij hebben een nieuwe productcategorie uitgevonden, de cloud access security broker (casb), dat door analisten wordt gezien als een van de securitygebieden die de afgelopen vijf jaar het snelst zijn gegroeid qua investeringen. De leidende positie van Skyhigh en het securityportfolio van McAfee helpen bedrijven om veilig te opereren en hun volledige potentieel te bereiken.’

Skyhigh Networks heeft oplossingen voor SaaS-, PaaS en IaaS-omgevingen en een reeks cloudgebaseerde diensten rond policy controle en dit zowel in de cloud als on premise. Voor Rajiv Gupta is de overname ook voor Skyhigh een hefboom tot groei. ‘McAfee biedt de wereldwijde schaalgrootte om de groei van Skyhigh verder te versnellen. De gecombineerde organisatie zal toonaangevende technologieën en oplossingen voor zowel de cloud als voor endpoint security bieden. Dit zijn de twee belangrijkste onderdelen in de beveiliging van bedrijven.’

Lange staat van dienst

Gupta is al een tijd werkzaam in de ict-branche. Na zijn studie trad hij in 1990 in dienst van HP waar hij aan de ontwikkeling van de IA-64 architectuur meewerkte. Na een aantal omzwervingen startte hij in 2005 Securent, dat twee jaar later door Cisco werd opgeslokt. Laatstgenoemde betaalde daar honderd miljoen dollar voor. In 2011 richte hij Skyhigh op. Gupta bezit 45 geregistreerde patenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-28T10:51:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.