Managed hosting door True

VUB nodigt legendarische hacker uit

 

Mitch Altman

De Vrije Universiteit Brussel nodigt de legendarische hacker Mitch Altman uit voor een lezing. De 61-jarige Altman maakt morgen zijn opwachting in Brussel.

Mitch Altman was medeoprichter van één van de eerste hackerspaces (Noisebridge Hackerspace in San Francisco) en leverde pionierwerk op het vlak van virtual reality. Tegenwoordig reist hij de wereld rond voor workshops en lezingen over het belang van open-source hardware en collectieve werkplaatsen, de nood aan meer uitdagend onderwijs en een meer duurzame economie. Hij helpt gemeenschappen bij het opzetten van hackerspaces, geeft workshops over elektronica, coacht leerkrachten en initiatiefnemers van startups.

Altman is een hacker en uitvinder, onder meer bekend van zijn TV-B-Gone, een universele afstandsbediening die televisies op openbare plaatsen kan uitschakelen. Hij was medeoprichter van 3Ware, een start-up in Silicon Valley. Zijn lezing ‘Hacking: rethink technologies in collaboration’ gaat over de pijlers van de makersbeweging en de impact van open-source technologie. Na de lezing van Altman volgt de workshop The Junk Robot Club.

De toespraak van Altman kadert in de lezingenreeks ‘Redelijk Eigenzinnig: Nadenken over Mens en Maatschappij’, die de VUB organiseert. Als enige Vlaamse universiteit stelt de VUB immers uitdrukkelijk humanistische waarden en het principe van vrij onderzoek centraal.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6299341). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×