VUB nodigt legendarische hacker uit

Dit artikel delen:
Mitch Altman

De Vrije Universiteit Brussel nodigt de legendarische hacker Mitch Altman uit voor een lezing. De 61-jarige Altman maakt morgen zijn opwachting in Brussel.

Mitch Altman was medeoprichter van één van de eerste hackerspaces (Noisebridge Hackerspace in San Francisco) en leverde pionierwerk op het vlak van virtual reality. Tegenwoordig reist hij de wereld rond voor workshops en lezingen over het belang van open-source hardware en collectieve werkplaatsen, de nood aan meer uitdagend onderwijs en een meer duurzame economie. Hij helpt gemeenschappen bij het opzetten van hackerspaces, geeft workshops over elektronica, coacht leerkrachten en initiatiefnemers van startups.

Altman is een hacker en uitvinder, onder meer bekend van zijn TV-B-Gone, een universele afstandsbediening die televisies op openbare plaatsen kan uitschakelen. Hij was medeoprichter van 3Ware, een start-up in Silicon Valley. Zijn lezing ‘Hacking: rethink technologies in collaboration’ gaat over de pijlers van de makersbeweging en de impact van open-source technologie. Na de lezing van Altman volgt de workshop The Junk Robot Club.

De toespraak van Altman kadert in de lezingenreeks ‘Redelijk Eigenzinnig: Nadenken over Mens en Maatschappij’, die de VUB organiseert. Als enige Vlaamse universiteit stelt de VUB immers uitdrukkelijk humanistische waarden en het principe van vrij onderzoek centraal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-12T10:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.