Cert krijgt extra middelen van overheid

Dit artikel delen:

Het Computer Emergency Response Team (Cert) van de overheid gaat het aantal experts dat het in dienst heeft tegen volgend jaar bijna verdubbelen. In 2019 moeten er zo'n 36 securityspecialisten werken. Dat meldt De Tijd. België moet zo een voorloper worden op het gebied van cybersecurity.

De aankondiging van de personeelsuitbreiding werd gedaan op een persconferentie die de regering had georganiseerd samen met het CCB, het Centrum voor Cybersecurity Belgium waar het Computer Emergency Response Team onder valt. De bevoegdheidsverdeling is eenvoudig: het CCB zet de grote krijtlijnen uit, het Cert dient als eerstelijnshulp bij acute problemen.

Ze nemen de coördinatie op zich bij grote aanvallen, verlenen indien nodig hulp en leiden ook bedrijven en ambtenaren op. Bij de oprichting in 2015 werkten er twee mensen bij het Cert. Tegen volgend jaar moeten dat er vijftig zijn: 36 technici en veerien mensen in ondersteunende diensten. Probleem in België is wel dat de bevoegdheid over cyberveiligheid nog verder verspreid is, onder meer bij de Federal Computer Crime Unit en de onderliggende Regional Computer Crime Units.

Tegelijk lanceert het CCB nu ook een nieuwe referentiegids met zo’n 150 maatregelen die bedrijven en organisaties kunnen toepassen om zich beter te beveiligen tegen cybercriminelen. De gids is gratis te downloaden op de website van de CCB.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-20T10:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.