Oracle neemt securityspecialist Zenedge over

Dit artikel delen:
samenwerking

Oracle heeft het Amerikaanse Zenedge overgenomen. Het beveiligingsbedrijf legt zich toe op firewall-toepassingen en DDoS-bescherming, waarbij artificial intelligence (ai) een grote rol speelt.

Zenedge uit Florida is gespecialiseerd in het afschermen van kritieke it-systemen tegen verdacht dataverkeer, zowel in de cloud als on premisse of bij hybride systemen. De klanten gebruiken de Web Application Firewall en de anti-DDoS-tools om applicaties, netwerken, databases en api’s te beschermen. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van kunstmatige intelligentie (ai).

Oracle wil de technologie van Zenedge gaan integreren in zijn eigen cloud-infrastructuur. ‘Samen stellen Oracle en Zenedge bedrijven in staat cloud-service te omarmen zonder compromissen op het gebied van prestaties, kosten, beheermogelijkheden of security via een uitgebreider Oracle Cloud Infrastructure Platform’, meldt het bedrijf.

Momenteel beschermen Zenedge’s producten en virtuele Security Operations Center (SOC) wereldwijd meer dan  achthonderdduizend webproperty’s en netwerken. De overname van Zenedge door Oracle moet nog goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-20T10:48:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.