SAS neemt digitale fraude in het vizier

Dit artikel delen:
Hacker

SAS heeft een nieuwe divisie opgericht in de strijd tegen digitale fraude. De zogenaamde ‘Fraud and Security Intelligence Division’ zet geavanceerde analytics-oplossingen en kunstmatige intelligentie in om de steeds complexere digitale aanvallen van cybercriminelen te detecteren en te stoppen.

De nieuwe afdeling moet de bestaande cybersecurity-portfolio van SAS verder uitdiepen. Het bedrijf heeft al zowat vierhonderd mensen in dienst die er zich dagelijks mee bezighouden. De komende drie jaar moeten er daar nog honderd bijkomen.

Europese klanten

SAS zegt dat al een aantal Europese organisaties de nieuwe antifraude-technologie inzet. ‘De IJslandse bank Landsbankinn verwerkt veel te veel transacties om manueel in het oog te houden’, zegt Thordur Orlygsson, chief compliance officer bij Landsbankinn. ‘Analytics van SAS helpen ons om verdachte activiteiten op te sporen.’

De bank gebruikt zowel SAS Anti-Money Laundering als Visual Analytics. Aan de hand van patroonherkenning gebeurt er al een eerste nauwkeurige selectie op de data. De transacties die als verdacht worden bestempeld, worden doorgespeeld naar het compliance team, dat dan gericht aan de slag kan.

‘De Belgische Douane gebruikt het SAS Fraud Framework for Government om aan de hand van duizenden verschillende slimme criteria mogelijk verdachte goederen te identificeren, zodat douane inspecties zo gericht mogelijk kunnen gebeuren’, vertelt Jeroen Van Godtsenhoven, algemeen directeur bij SAS Belux.

Andere organisaties die van de SAS-technologie gebruikmaken, zijn onder meer Amica Mutual Insurance, the Georgia Department of Public Health en het Fransee Société Générale. Specifiek in Nederland zijn dat onder meer zorgverzekeraars CZ en DSW.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-17T11:17:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.