Lancom wordt netwerk- en security-aanbieder

Dit artikel delen:
Voorspelling

Lancom Systems breidt zijn portfolio uit met security-oplossingen. De Duitse fabrikant van netwerkoplossingen zal zich tijdens de beveiligingsbeurs it-sa van 9 tot en met 11 oktober in Neurenberg presenteren als geïntegreerde aanbieder van netwerk- én security-oplossingen.

"Onze visie is een sterk geïntegreerde netwerk- en beveiligingsoplossing van één en dezelfde leverancier"

‘Onze visie is een sterk geïntegreerde netwerk- en beveiligingsoplossing van één en dezelfde leverancier, vertegenwoordigt in een aantrekkelijk concept. Tijdens de it-sa geven wij een eerste inkijk’, zegt Ralf Koenzen, oprichter en managing director van Lancom Systems.

Zo bevinden zich onder het nieuwe aanbod van beveiligingsproducten geavanceerde unified firewalls van zusterbedrijf Rohde & Schwarz Cybersecurity, die volgens Lancom uitgebreide beveiligingsmogelijkheden en unified threat management funktionaliteiten bieden. De oplossingen, bedoeld voor het midden en kleinbedrijf met conventionele netwerken, voegen volgens de fabrikant een aanvullende security-laag toe aan de bestaande, eigen producten voor wan, lan en wlan.

Geïntegreerd beveiligingsaanbod

Naast beveiligingsoplossingen voor conventionele netwerkarchitecturen biedt Lancom ook oplossingen voor cloud-gebaseerde software defined netwerken. Een nieuw beveiligings- en compliance-dashboard, onderdeel van de Lancom management cloud (lcm), beleeft dan ook zijn debuut tijdens de it-sa. Dat is de software defined networking-oplossing van Lancom, waarvan de fabrikant beweert dat het gebruikers een centraal overzicht van alle informatie over beveiliging en compliance van alle apparatuur binnen hun wan, lan en wlan biedt.

Lancom laat weten dat op middellange termijn netwerkoplossingen van Lancom en de beveiligingstechnologie van Rohde & Schwarz Cybersecurity worden gecombineerd. Iets dat uiteindelijk moet resulteren in een hecht geïntegreerd beveiligingsaanbod met oplossingen voor gebruik op locatie en uitgebreide sd-security vanuit de lmc. Vanaf november krijgen gebruikers van de lmc de beschikking over een speciaal beveiligings- en compliance-dashboard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-18T15:03:00.000Z Zamire Willems


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.