Bitdefender neemt Nederlandse RedSocks over

Dit artikel delen:

Het Nederlandse cybersecuritybedrijf RedSocks is overgenomen door het Roemeense Bitdefender. RedSocks is gespecialiseerd in de automatische detectie van verdacht netwerkverkeer door het inzetten van onder meer machine learning en artificiële intelligentie.

RedSocks opereert vanuit Den Haag en werd in 2012 opgericht door Pepijn Janssen, die momenteel cto is. Er werken nu 29 mensen. Voor Bitdefender vormt de combinatie van het bestaande aanbod van producten met de oplossingen van RedSocks, een mogelijkheid om de klanten beter te beschermen, zegt ceo en oprichter Florin Talpes.

‘We kunnen onze bestaande klanten en nieuwe RedSocks-klanten nu nog betere bescherming aanbieden tegen gesofisticeerde aanvallen. Door de netwerk security analytics en dreigings-intelligence van RedSocks samen te voegen met GravityZone, ons platform voor endpoint-preventie, -detectie en -response, krijgen gebruikers een uitgebreidere en gelaagde bescherming en beter zicht op hun bedreigingen.’

Zowel de V.S. als Europa zijn sleutelmarkten voor Bitdefender. Het portfolio van RedSocks biedt het bedrijf meer wereldwijde verkoopmogelijkheden, maar moet ook de go-to-market in Europa versnellen. Bitdefender is zelf al twaalf jaar in Nederland actief op zowel de zakelijke als consumentenmarkt en heeft er een eigen juridische entiteit. De overname moet ook de omzet in Nederland verder versterken en een nieuwe uitvalsbasis vormen voor de Noord-Europese markt. RedSocks zal voortaan dan ook verder werken onder de naam Bitdefender Nederland.

‘Destijds was het de bedoeling om oplossingen te bouwen voor elk soort organisatie en om hen waarde op lange termijn aan te bieden’, zegt Pepijn Janssen. ‘Samen met Bitdefender kunnen we dat doel nu bereiken. We zijn heel trots dat we erkend worden door en deel kunnen uitmaken van een visionair beveiligingsbedrijf als Bitdefender.’

De financiële details van de overname worden niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-23T15:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.