Siemens en Aruba bouwen datanetwerken

Dit artikel delen:

Siemens en Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, gaan voor hun klanten samen datanetwerken bouwen voor productielocaties. Siemens neemt daarbij de rol aan van leverancier van industriële Ethernet-netwerkcomponenten. Aruba stelt zijn vaste en draadloze LAN-infrastructuur ter beschikking.

Siemens en Aruba willen naar eigen zeggen ‘de gaten dichten’ die ontstaan wanneer industriële IoT-netwerken niet verbonden zijn met het reguliere, zakelijke it-netwerk. Dit leidt immers tot minder inzichten en verminderde applicatieperformance, beschikbaarheid en veiligheid. Het dichten van die gaten vraagt diepgaande expertise in beide werelden en kennis van de respectievelijke operationele en security-eisen. In de it-wereld hebben cybersecurity en betrouwbare data de hoogste prioriteit, terwijl in de productiewereld beschikbaarheid en het behalen van de productiedoelstellingen het belangrijkst zijn.

‘De samenwerking tussen Siemens en Aruba is een belangrijke stap in het aanvullen van ons industriële-netwerkaanbod’, zegt Klaus Helmrich, lid van het directieteam van Siemens. ‘En dat doen we met het complementaire it-aanbod van Aruba. Klanten profiteren dankzij deze samenwerking van geïntegreerde communicatienetwerken die beschikbaarheid en security garanderen.’

De oplossingen omvatten vaste- en draadloze-netwerkproducten en bijbehorende software die te implementeren is via verschillende kanalen, waaronder de uitgebreide partnernetwerken van de bedrijven. Heineken doet voor zijn brouwerij in ’s-'s-Hertogenbosch al een beroep op een geïntegreerde productie/it-oplossing van Aruba en Siemens. Door een uniform inzicht en security binnen de netwerken kan de brouwerij zo efficiënter draaien en bedreigingen afweren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-15T09:41:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.