Fortinet in zee met Symantec rond cloudbeveiliging

Dit artikel delen:

Beveiligingsspeciallisten Fortinet en Symantec gaan samenwerken. De firewall-mogelijkheden van Fortinet worden geïntegreerd met de cloud-gebaseerde Web Security Service (WSS) van Symantec. Ook wordt de endpointbeveiliging van Symantec met de Fortinet Security Fabric samengevoegd.

Web Security Service biedt naar eigen zeggen bescherming tegen geavanceerde bedreigingen, voorziet in toegangsbeheer en houdt bedrijfskritische informatie veilig. De integratie met de Fortigate-firewall van Fortinet moet resulteren in uitgebreide cloud-gebaseerde mogelijkheden voor bedreigingspreventie, zo motiveren de bedrijven de samenwerking.

Daarnaast wordt ook de endpointbeveiliging van Symantec geïntegreerd met de Fortinet Security Fabric. Dit beveiligingsplatform toont bedreigingsinformatie en voorziet in geautomatiseerde tegenmaatregelen tegen malware en cyberaanvallen, die misbruik maken van kwetsbaarheden.

John Maddison, senior vice president Products & Solutions bij Fortinet: ‘Zodra de integratie is voltooid kunnen gebruikers van de cloud-gebaseerde internetgateway van Symantec profiteren van de firewall-mechanismen van Fortinet. Klanten van Fortinet kunnen op hun beurt de firewall Fortigate afnemen op basis van een Firewall-as-a-Service (FWaaS)-model. En omdat Symantec een Fortinet Fabric-Ready Partner is geworden, zal zijn oplossing voor endpoint-beveiliging worden getest en gecertificeerd voor integratie met de Fortinet Security Fabric.’

De volledig met WSS geïntegreerde cloud-gebaseerde firewall-dienst zal naar verwachting in de eerste helft van 2019 verkrijgbaar zijn. De onderdelen van de Fortinet Security Fabric zijn inmiddels geïntegreerd met Symantec Endpoint Protection. Fortinet en Symantec onderzoeken trouwens nog mogelijkheden voor bijkomende integraties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-12T09:51:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.