Spie renoveert veiligheidsinstallaties Brusselse metro

Dit artikel delen:

Op de metro- en premetrolijnen in Brussel worden de veiligheidsinstallaties met zeer lage spanning vernieuwd en uitgebreid. Het contract werd gegund aan de Belgische afdeling van het Franse bedrijf Spie.

De aanbesteding omvat zo'n 3.500 camera's, 500 km kabels, een datacenter en minstens vijf stations die volledig moeten worden vernieuwd. In totaal ontfermen zo'n 55 medewerkers (40 in de dagploeg en 15 in de nachtploeg) zich onder meer over de installatie van bewakingscamera's, de Tetra- en Astrid-radiocommunicatie, de plaatsing en vervanging van optische-vezelkabels, het telefoonverkeer, het beheer en de opslag van data, de inrichting van technische ruimtes, de tijdweergave en de toegangscontrole.

De werken gingen van start in oktober en nemen drie jaar in beslag. Spie sleepte, naar eigen zeggen, het contract in de wacht door haar ‘technische expertise, haar nabijheid, haar flexibiliteit en haar kwalitatief hoogstaande dienstverlening’.

Jonathan Debève, Senior Project Manager, is alvast bijzonder trots op de gunning voor zijn team: ‘We werken intussen zo'n tien jaar samen met Brussel Mobiliteit en het is al de vierde maal dat dit kadercontract aan ons wordt gegund. Dankzij dit vertrouwen kunnen we telkens nieuwe competenties verwerven en onze dienstverlening uitbreiden.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-17T11:32:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.