QuoVadis komt in handen van DigiCert

Dit artikel delen:

Het Amerikaanse DigiCert, leverancier van TLS/SSL, internet of things- en andere pki-oplossingen, heeft de overname afgerond van de QuoVadis Group, voorheen onderdeel van het Zwitserse WISeKey. QuoVadis levert gekwalificeerde elektronische vertrouwensdiensten en -producten in de Europese Unie en Zwitserland.

Na de overname blijft QuoVadis als aparte entiteit verder werken. Het bedrijf werd twintig jaar geleden opgericht in Bermuda en in 2017 overgenomen door WISEKey. Digicert betaalt er 45 miljoen dollar voor.

QuoVadis is actief op de markt van digitale certificaten en bijbehorende diensten en levert ook beheerde pki-diensten (public key infrastructure) voor bedrijven, daaronder certificaten voor website-authenticatie, persoonlijke certificaten, elektronische tijd-stempels en elektronische handtekeningen. De overname past bij onze missie, schrijft DigiCert: het leveren van wereldwijd gedistribueerde pki-oplossingen met lokale ondersteuning. QuoVadis heeft vestigingen in Zwitserland, Duitsland, Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Bermuda.

‘Met hun technologie kunnen we onze partners en klanten blijven voorzien van oplossingen’, zegt John Merrill, ceo van DigiCert. ‘De Europese landen en regio's hebben uiteenlopende specifieke behoeften. Daaraan kunnen we het best tegemoetkomen met lokale mensen en technologie. Door de overname van QuoVadis kunnen we onze activiteiten in Europa uitbreiden, waarbij we onze technologische innovaties combineren met lokale experts.’

De gekwalificeerde digitale certificaten van QuoVadis zullen worden ondersteund met de technologie en infrastructuur van DigiCert. Ze voldoen aan eIDAS, de Europese verordening voor vertrouwensdiensten voor elektronische transacties binnen de Europese interne markt en zijn in te zetten binnen alle lidstaten van de EU en Zwitserland.

DigiCert noemt specifiek de PSD2-richtlijnen (de nieuwe Europese richtlijnen voor betalingsdiensten) als interessante marktopportuniteit. Deze worden in juni van dit jaar van kracht en bieden toegang aan derde partijen tot betalingsdiensten die tot voor kort voor banken waren voorbehouden. Dankzij de overname van QuoVadis kan DigiCert deze certificaten in Europa leveren en organisaties helpen te voldoen aan de richtlijn. Daarnaast zal DigiCert ondersteuning bieden voor de plannen van QuoVadis voor het uitbreiden van hun technologieaanbod en het migreren van pki-diensten naar datacenters in Nederland en Zwitserland. Dat moet meer garanties bieden qua privacy en databescherming.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-21T11:12:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.