Hackers dringen binnen bij Citrix

Dit artikel delen:

Eind vorige week zijn cybercriminelen binnengedrongen op het interne netwerk van virtualisatie- en cloud-specialist Citrix. Dat maakt het bedrijf bekend. Citrix werd door de FBI geattendeerd op de de hack.

De hackers zouden zijn binnengedrongen door een techniek die bekendstaat als ‘password spraying’, zo zegt Citrix op zijn blog. Daarbij worden een grote hoeveelheid wachtwoorden (die al bekend zijn of zijn buitgemaakt) ‘uitgeprobeerd’ op de servers. De kraak zou beperkt zijn gebleven tot interne, zakelijke documenten. Wat er precies werd gestolen, is nog niet duidelijk.

Citrix heeft een onderzoek opgestart en nam een extern beveiligingsbedrijf onder de arm om hen daarbij te helpen. Ook de veiligheidsmaatregelen binnen het bedrijf zijn opgekrikt.

Het Amerikaanse securitybedrijf Resecurity uit Los Angeles meldt dat het Citrix al eind december over de kraak heeft gewaarschuwd. Volgens dit bedrijf zou de dader de Iraanse Iridium-groep zijn, die eerder al honderden aanvallen uitvoerde tegen bedrijven en overheidsinstanties. Iridum is er op een of andere manier in geslaagd de tweefactorauthenticatie bij Citrix te omzeilen en wist bij de kraak zo’n zes à tien terabyte aan de data te bemachtingen, aldus Resecurity.

In een interview met NBC News zegt een topman van Resecurity dat er een goede kans is dat Iridium al jaren toegang heeft tot Citrix’ netwerk. Het ultieme doelwit zou echter de Amerikaanse overheid geweest zijn.

Of de bevindingen van Resecurity kloppen, is moeilijk na te gaan. De Britse website The Register merkt op dat een eerdere claim van het bedrijf (dat Iridium achter een aanval zat op de computers van het Australische parlement) niet klopte. Die hack zou het werk geweest zijn van China.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-11T10:56:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.