Microsoft komt met id-tool op Bitcoin-blockchain

Dit artikel delen:

Microsoft lanceert een toepassing om aan persoonsidentificatie te kunnen doen via de Bitcoin-blockchain. Het opensourceproject, Ion gedoopt, laat surfers toe zich te identificeren op verschillende websites.

Identificatietoepassingen op internet bestaan al langer. Denk aan de manieren waarop je kunt inloggen op sites via bijvoorbeeld Facebook of Google. Nadeel van deze methode is dat de gebruikersdata in dat geval ook door Facebook of Google bewaard worden. Ion laat toe die gegevens zelf te beheren, via een key-systeem. Een en ander werkt op de blockchain van Bitcoin.

Het is de eerste keer dat dit soort toepassing door een groot technologiebedrijf wordt gemaakt op de bitcoin-infrastructuur. Momenteel draait Ion nog op een testnetwerk van Bitcoin, maar er zijn plannen om later dit jaar naar het hoofdnetwerk te verhuizen, zo weet de website Coindesk.com.

‘Microsoft die zegt dat ze niet bang is van Bitcoin en dat het zelfs goede eigenschappen heeft en dat ze bereid zijn om daar voordeel uit te halen, is een stap in de goede richting’, zegt crypto-expert Christopher Allen aan Coindesk. ‘Veel enterprise-infrastructuur maakt gebruik van Microsoft-producten. Als ze dit dus integreren in hun infrastructuurproducten, hebben zijn toegang tot gedecentraliseerde id-oplossingen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-15T11:54:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.