NTT Security gaat samenwerken met Interpol

Dit artikel delen:

NTT Security, onderdeel van het van oorsprong Japanse NTT, heeft een intentieverklaring getekend met het European Cybercrime Centre (EC3) van Europol. De verklaring vormt de aanzet voor NTT Security om kennis en inzichten over digitale bedreigingen te delen met branchepartners en wetshandhavingsinstanties.

In de overeenkomst is opgenomen hoe NTT Security en Europol strategische threat intelligence, cybersecuritytrends en best practices uit de branche uitwisselen. Het houdt verder in dat NTT Security input levert voor het jaarlijkse Internet Organised Crime Threat Assessment (IOCTA), Europols belangrijkste strategische rapport over opkomende bedreigingen en ontwikkelingen in cybercrime. Ook bevat het aanbevelingen voor wetshandhaving, beleidsmakers en toezichthouders.

Europol is een van de vele partners waarmee NTT Security samenwerkt. Andere partners zijn de National Cyber Forensics and Training Alliance (NCFTA), Council of Registered Ethical Security Testers (CREST), Cyber Threat Alliance (CTA) en Forum of Incident Response Teams (FIRST).

‘Europol is actief op alle gebieden die aan cybercrime zijn gerelateerd, van het uitschakelen van botnets en spear phishing tot en met cryptomining, cryptojacking en het darkweb’, zegt Kai Grunwitz, topman voor de EMEA bij NTT Security. ‘Vandaar dat het afhankelijk is van samenwerkingen met veiligheidsspecialisten uit de private sector, zoals NTT Security, voor geavanceerde, strategische threat intelligence. Ons partnership met Europol vergroot de essentiële rol van threat intelligence in de strijd tegen cyberaanvallers. Daarnaast kunnen we door samen te werken de digitale wereld veiliger maken voor individuen, bedrijven en overheden.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-14T09:12:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.