Proofpoint koopt ObserveIt voor 225 miljoen dollar

Dit artikel delen:
Geld money

Cybersecurityspecialist Proofpoint heeft een definitieve overeenkomst gesloten voor de overname van ObserveIt, een platform voor beheer van interne risico’s. Met deze overname verbetert Proofpoint zijn data loss prevention-aanbod met endpoint joining email, cloud access security broker en inactieve data.

ObserveIts endpoint-technologie en analyse van gegevensrisico’s zal worden gecombineerd met Proofpoints informatie-classificatie, bedreigingsdetectie en inlichtingen. Dit moet bedrijven meer inzicht bieden in hoe gebruikers met gevoelige gegevens omgaan. Daarnaast investeert Proofpoint in ObserveIts oplossing voor het beheer van interne risico’s. Deze helpt beveiligingsteams interne dreigingen te detecteren, te onderzoeken en te voorkomen.

‘De overname van ObserveIt maakt deel uit van onze strategie om organisaties te voorzien van mensgerichte oplossingen voor cybersecurity en compliance’, zegt Proofpoint-ceo Gary Steele. ‘Hiermee beschermen we de belangrijkste activa van bedrijven: hun mensen en de gegevens waar ze toegang toe hebben, in een wereld die zich afspeelt in de cloud en buiten de kantooromgeving. Het beschermen van gegevens vereist het vermogen om risico’s door interne bedreigingen en activiteiten van gebruikers te detecteren. Daarnaast moeten de risico's voor cloud-applicaties, e-mail en eindpunten snel worden beperkt. Wij zijn het enige beveiligingsbedrijf dat organisaties diepgaand inzicht biedt in hun meest aangevallen personen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-05T10:17:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.