Fortinet neemt SOAR-specialist CyberSponse over

Dit artikel delen:
Puzzel

Beveiliger Fortinet heeft het Amerikaanse CyberSponse ingelijfd, een specialist in Security Orchestration, Automation & Response (SOAR). Het in Arlington, Virginia gevestigde CyberSponse was reeds Fortinet Security Fabric-partner.

Als onderdeel van Fortinet zal CyberSponse de mogelijkheden voor automatisering en incidentrespons van oplossingen als FortiAnalyzer, FortiSIEM en FortiGate verder gaan uitbreiden en beveiligingsprocessen verder vereenvoudigen. De software is te integreren in technologieën en oplossingen van alle belangrijke leveranciers en biedt een overzicht op het volledige beveiligingsplaatje vanuit een centrale locatie. 

SOAR moet zo ‘meldingsmoeheid’ indijken. Dat ontstaat doordat bedrijven steeds meer gebruikmaken van een groeiend aantal losstaande beveiligingsoplossingen. Het idee van SOAR is om allerhande beveiligingsproducten samen te brengen en beveiligingsanalyses en routinetaken te automatiseren om waardevolle tijd te besparen. Ze maken gebruik van draaiboeken om real-time incidentrespons mogelijk te maken.

‘Bedrijven maken gebruik van steeds meer oplossingen voor cyberbeveiliging’, zegt Ken Xie, Fortinet-ceo. ‘Dit gaat gepaard met grotere beheercomplexiteit, en dat maakt hun organisatie kwetsbaarder voor beveiligingsincidenten. De integratie van het krachtige SOAR-platform van CyberSponse met de Fortinet Security Fabric biedt organisaties snellere incidentrespons en de mogelijkheid om beveiligingsprocessen te standaardiseren en op te schalen. Daarmee kunnen ze hun beveiliging versterken en de cyberrisico’s en daarmee verbonden kosten terugdringen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-13T10:49:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.