NSA ontdekt kritiek lek in Windows 10

Dit artikel delen:

De Amerikaanse veiligheidsdienst NSA (National Security Agency) heeft een kwetsbaarheid in Windows 10 gerapporteerd. Het is de eerste keer dat de NSA zulke informatie publiek beschikbaar maakt. Microsoft heeft het gat ondertussen gedicht.

De bug die de NSA ontdekte, zit in Windows CryptoAPI en laat cybercriminelen toe beveiligingscertificaten te vervalsen. Op die manier is malware op een systeem te zetten of vertrouwelijke informatie te stelen. De kwetsbaarheid komt voor in alle versies van Windows 10, zowel 32- als 64-bits en Windows Server 2016 en. 2019. Volgens de NSA zouden er geen actieve exploits van de fouten gerapporteerd zijn.

Microsoft heeft de bug ondertussen opgelost via met updates en patches voor Windows die dinsdag werden vrijgegeven in de maandelijkse ‘Patch Tuesday’. Ook 48 andere kwetsbaarheden werden daarbij gedicht, acht daarvan kregen het predicaat ‘kritiek’.

Het is de eerste keer dat de NSA kwetsbaarheden in Windows openbaar maakt. Het agentschap ontdekte eerder kritieke fouten in het OS, maar hield die voor zich om de eigen hackers de kans te geven systemen aan te vallen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-15T10:11:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.