Siemens gaat samenwerken met id-tool Auth0

Dit artikel delen:
Puzzel

Auth0, het identiteitsplatform voor appbouwers, gaat een samenwerking aan met het Duitse concern Siemens. Samen werken ze aan de ontwikkeling en bouw van Siemens ID, een gecentraliseerde login voor alle in- en externe applicaties van Siemens.

Siemens ID moet gecentraliseerde toegang bieden tot de applicaties en diensten van Siemens voor honderden klanten en partners en de 385.000 werknemers over de hele wereld. Auth0 stelt daarbij zijn platform ter beschikking voor het beheer van de gebruikersdatabase en de loginpagina’s. Tegelijkertijd biedt het elke individuele afdeling de mogelijkheid de gewenste identiteitsproviders aan te passen, rollen te beheren en de workflow die zij nodig hebben te definiëren.

Multi-factor-authenticatie (mfa) was een van de vereisten voor Siemens ID, om een extra security-laag aan te bieden voor applicaties van externe klanten of partners. Met Auth0 kan Siemens in verschillende soorten twee-stappen-authenticatie voorzien. Sinds de samenwerking met Auth0 breidde Siemens zijn Auth0-functionaliteiten nog uit met Universal Login en Anomaly Detection. Zo kan het verschillende functies voor identiteitsmanagement integreren in zijn applicaties.

‘Voorheen pasten we een strikt intern identiteitsmanagementbeleid toe op ons externe identiteitsmanagement. Dit zorgde voor veel overheadkosten en complexiteit. Na de introductie van Siemens ID als dienst en Auth0 als serviceprovider, waren we in staat onze processen rondom identiteitsmanagement te verbeteren, onze inspanningen te verminderen en tegelijkertijd de acceptatie van interne stakeholders te vergroten’, zegt Hugo Francisco van Siemens. ‘Ook stelde het onze klanten en partners in staat om te focussen op hun business, in plaats van het beheren van accounts en logingegevens voor verschillende applicaties.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-07T09:43:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.