Zyxel integreert McAfee in firewalls

Dit artikel delen:

Beveiligingsspecialist Zyxel Networks gaat een samenwerking aan met branchegenoot McAfee. Zyxel zal daarbij de anti-malwaresoftware van McAfee gaan integreren in bepaalde firewall-modellen. Beide bedrijven mikken vooral klanten uit het kmo-segment.

Deze geïntegreerde beveiliging is vooral een uitkomst voor kleine en middelgrote ondernemingen, zegt Zyxel in een persbericht. Zij hebben namelijk vaak moeite om een passende beveiligingsoplossing te vinden. Nochtans is volgens een recent rapport van netwerkoperator Verizon ruim veertig procent van alle cyberaanvallen gericht op dit soort bedrijven.

‘Kleine bedrijven hebben nu meer dan ooit behoefte aan cybersecurity’, zegt Javed Hasan van McAfee. ‘ We zijn blij dat onze cybersecurity-ondersteuning nu beschikbaar is voor klanten van Zyxel, zodat we meer bedrijven kunnen helpen hun activiteiten zonder risico's te laten verlopen.’

Door de samenwerking met McAfee voorziet Zyxel klanten van malwaredetectie, veiligheidsprestaties en geavanceerde webfiltering. Dit alles werkt direct vanuit de firewalls, waardoor de klant wat sneller en vlotter moet werken dan het integreren van verschillende software- en hardware-oplossingen.

Zyxel kondigt ook twee nieuwe modellen aan, de ATP100W en de ATP700, die onderdeel zijn van de ATP-firewall-familie. 

Vanaf de ZLD 4.50-firmware kunnen Zyxels ATP-firewalls nu tegelijkertijd anti-malware-scans uitvoeren in zowel Express- als Stream-mode. De eerste maakt gebruik van een steeds groter wordende ai-database om bedreigingsinformatie te bieden. De Stream-mode gebruikt dan weer een database op basis van handtekeningen om lokale scans te doen. Door beide te combineren moet de beveiliging zowel in de breedte als diepte opgekrikt worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-28T10:52:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.