Vier op tien bedrijven verlagen security-uitgaven

Dit artikel delen:
cyberveiligheid hacking hackers

Ongeveer veertig procent van de ondernemingen hebben hun budgetten voor cyberbeveiliging verlaagd om tijdens de Covid-19-crisis de kosten te beperken. Dat blijkt uit een onderzoek van Barracuda Networks onder Britse, Amerikaanse, Franse en Duitse managers.

Barracuda noemt het inperken van het cybersecurity budget nochtans een slecht idee, omdat bedrijven nu meer dan ooit vatbaar voor hacks, aangezien iedereen al een hele poos van thuis werkt. Uit het onderzoek blijkt ook dat iets minder dan de helft van de respondenten al minstens een cyberaanval heeft gezien sinds het begin van de lockdown (46 procent). Het coronavirus heeft de introductie van telewerken enorm versneld: zonder Covid-19 zou 55 procent het de komende vijf jaar niet als een optie hebben beschouwd. Vandaag zijn ze van plan na de pandemie door te gaan met telewerken.

Iets meer dan de helft (53 procent) rapporteert dat het virus de plannen om volledig op een cloud-model over te schakelen, stevig heeft versneld. Precies de helft geeft aan dat het bedrijf zou overwegen om mensen te laten afvloeien als daar mee geld vrijkomt voor een verbeterde cyberbeveiliging.

Naarmate het beveiligingsniveau van bedrijven afneemt, profiteren hackers van de huidige pandemie om hun aanvallen te vergroten. In maart noteerde Barracuda binnen enkele weken een groei van meer dan zeshonderd procent in aanvallen met betrekking tot het coronavirus. De dagelijkse registraties van domeinnamen met het woord ‘coronavirus’ of ‘covid’ namen toe van ongeveer vijftig eind februari tot bijna vijfhonderd in twee weken tijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-07T09:53:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.