Beveiliger Cyberark lijft branchegenoot Idaptive in

Dit artikel delen:
open

De Israëlische cyberbeveiliger Cyberark heeft het Amerikaanse Idaptive overgenomen. Idaptive bouwt een platform waarmee bedrijven hun digitaal toegangsmanagement kunnen regelen, als een soort identity-as-a-service. Cyberark legt zeventig miljoen dollar neer voor het Californische bedrijf.

Idaptive ontstond in 2019 als spin-off van cybersecurityspecialist Centrify en voorziet in iam (identity &  access management)-software. Het beveiligt onder meer cloud- en on premise-applicaties, saas-toepassingen en mobiele apps.

Door de overname leveren Cyberark en Idaptive nu gezamenlijk een beheerplatform dat is gebaseerd op kunstmatige intelligentie en een security-first benadering heeft. Ook principes als ‘zero trust’ en ‘least privilege’ worden hierin gehanteerd om risico’s te minimaliseren.

Idaptive staat bekend voor features als sterke sso (single sign-on), multifactor-authenticatie en identity lifecycle management en dit zowel voor medewerkers en derden als gebruikers en zelfs machines. De inzet van ai maakt verdacht gedrag sneller duidelijk, maakt het bedrijf zich sterk, terwijl legitieme gebruikers juist snel worden doorgestuurd, zodat veiligheid en productiviteit gewaarborgd blijven.

Cyberark heeft zijn hoofdkantoor in Petach Tikvah in Israël en heeft kantoren in de Verenigde Staten, Azië, Europa en Japan. Het bedrijf werd in 2005 opgericht en heeft bijna 1.400 mensen in dienst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-13T15:50:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.