VMware plant overname Kubernetes-beveiliger Octarine

Dit artikel delen:
cyberveiligheid hacking hackers

VMware heeft plannen om het Amerikaanse securitybedrijf Octarine over te nemen. Dat maakte het bekend op zijn cybersecurity-conferentie Connect 2020. Octarine bouwt software voor het beveiligen van Kubernetes-applicaties. Na de overname wil VMware de technologie integreren in zijn Carbon Black Cloud-platform.

Met de acquisitie van Octarine wil VMware zijn beveiligingsaanbod verder uitbreiden naar container- en Kubernetes-omgevingen en ondernemingen helpen bij het vereenvoudigen van devsecops, zegt Patrick Morley, hoofd van de security business unit bij VMware. ‘Gecombineerd met de native integratie met Tanzu, vSphere, NSX en VMware Cloud Foundation, zorgt dit voor een aansprekende oplossing om workloads intrinsiek te beveiligen. En met de toevoeging van onze AppDefense-mogelijkheden in het platform kunnen we de beveiliging van workloads fundamenteel transformeren.’

Hoeveel VMware betaalt voor Octarine, wordt niet meegedeeld. Het is de bedoeling van het bedrijf om de software van Octarine op te nemen in zijn Carbon Black-cloud. Carbon Black is een beveiligingsspecialist die VMware vorig jaar overnam voor iets meer dan twee miljard dollar. Eind 2018 lijfde VMware ook al Heptio in, een Kubernetes-bedrijf dat werd opgericht door Craig McLuckie en Joe Beda. Zij maakten bij Google deel uit van het team dat Kubernetes ontwikkelde alvorens met een eigen onderneming te starten.

Tegelijk met de aankondiging dat het zijn oog liet vallen op Octarine, maakt VMware op Connect 2020 ook de oprichting bekend van de Next-Gen SOC Alliance. Deze alliantie biedt soc-teams inzicht en preventie-, detectie- en responsmogelijkheden voor VMware-omgevingen. Ook Splunk, IBM Security, Google Cloud’s Chronicle, Exabeam en Sumo Logic zijn bij de alliantie betrokken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-14T11:21:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.