Beveiliger Fortinet lijft sase-aanbieder Opaq in

Dit artikel delen:
Puzzel

De Amerikaanse securityspecialist Fortinet heeft zijn eveneens Amerikaanse branchegenoot Opaq Networks overgenomen. Deze levert cloud-gebaseerde oplossingen voor zogeheten secure access service edge (sase).

Opaq levert zogenaamde Zero Trust-cloudbeveiliging. Die moet integrale bescherming bieden voor gedistribueerde netwerken van organisaties, van datacenters tot filialen en van telewerkers tot iot-apparatuur. Managed security service providers, carriers en andere leveranciers kunnen het sase-platform integreren met hun eigen oplossingen, bijvoorbeeld met hun noc (network operations center) of soc (security operations center).

Zero trust

Fortinet integreert de tools van Opaq met zijn eigen platform genaamd Security Fabric. Die combinatie moet tot een cloud-gebaseerd sase-platform leiden, dat als enige binnen de branche voorziet in zero trust-toegangsbeheer en -beveiliging. Daartoe combineert het platform een hele reeks technologieën, zoals firewalls, sandboxing, endpoint-beveiliging, identiteitsbeheer en multi-factorauthenticatie, bescherming van workloads in multi-cloudomgevingen, een cloud application security broker (CASB) en browser-isolatie.

‘De recente opleving van de markt voor sase bevestigt wat we al jarenlang verkondigen: de wereld is toe aan door de beveiliging aangestuurde netwerken’, zegt Fortinet-ceo Ken Xie. ‘Deze tijd van hyperconnectiviteit, uitdijende netwerken en een netwerkrand die zich over de hele digitale infrastructuur uitstrekt vraagt om een hechte integratie van netwerk- en beveiligingstechnologie. Met de overname van Opaq breiden we ons aanbod van sase-oplossingen uit.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-22T10:54:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.